Vitaminpótlás

eledeldiszkont.hu

A kosár üres!

Keresés

Keresés

Kategóriák

Kategóriák

Menü
Hírlevélre feliratkozás

Hírlevélre feliratkozás

Legújabb termékünk

Legújabb termékünk

VITAKRAFT Beef Stick (hipoallergén) jutalomfalat (12g)

VITAKRAFT Beef Stick (hipoallergén) jutalomfalat (12g)

320 Ft

royalcanin

Vitaminpótlás

2021. november 11.

Manapság rengeteget hallunk arról, hogy egészségünk megőrzését nagyban támogathatjuk a szükséges vitaminok pótlásával. De felvetődik ekkor a kérdés: mi a helyzet a házikedvencek esetében? Vajon nekik is szükségük van rendszeres vitaminbevitelre?

Válaszunk egyértelműen IGEN, de nem mindegy, hogy a vitamin mely fajtáját adjuk kiskedvencünknek!

 
Mielőtt azonban erre rátérnénk, térjünk vissza egy kicsit a múltba, hiszen az állattartás hatalmas változáson ment keresztül az elmúlt évtizedekben. A kutyák, macskák, sőt akár még a görények megítélése is változott, és kialakult a kedvtelésből tartott állatok hatalmas, sokszínű tábora. És elmondhatjuk, hogy az életmódváltásnak igazán ők lettek a nyertesei.
 
Nagyanyáink, dédanyáink idejében a kutyát azért tartották, hogy őrizze a házat, a macska pedig a rágcsálókat tartotta távol az otthontól. Az állatok mindennapjaikat a szabadban töltötték, s a természetes kiválasztódás elvének köszönhetően csak a legszívósabbak maradtak életben.
 
Manapság azonban már nemcsak mindennapi életünket, hanem otthonunk melegét is megosztjuk házikedvenceinkkel.

S hogyan hatott ez a változás a háziállatok szervezetére?
Immunrendszerük és betegségekkel szembeni ellenállóképességük némileg megromlott, melyet jó gazda módjára igyekszünk a lehető legjobban feljavítani.
 
Hogyan is tehetjük meg mindezt?
Elsősorban úgy, ha szükségleteiknek megfelelő tápanyagokkal látjuk el kedvenceinket. Történhet ez jó minőségű állateledelek révén, továbbá ajánlott vitaminokkal is támogatni immunrendszerüket.
 
 
Lássuk, kutyák esetében milyen vitaminokra is lehet szükség...

Jó, ha tudod, hogy az egészséges kutyák szervezete a zsírban oldódó vitaminokat képes kivonni a bevitt tápanyagból. Így jó esetben ezeket nem kell pótolni! Azonban ha mégis előfordul, hogy túl sok A- és D-vitamint kap kedvenced, az a májában lerakódva nehezen vagy egyáltalán nem tud kiürülni, így megbetegedéshez is vezethet. Érdemes ezt elkerülni!

Vízben oldódó vitaminok pótlására azonban kutyádnak is szüksége lehet. Ennek adagolásánál mindenképpen figyelembe kell venned az optimális mennyiséget, valamint javasolt, hogy csak időszakos kúraként alkalmazd ezen vitaminok pótlását. Az immunitás erősítésére kutyáknál is ajánlott a C-vitamin-bevitel, melyet szerencsére igen nehéz túladagolni, hiszen a felesleges mennyiség a legtöbb esetben a vizelettel távozik. B-vitaminra viszont minden kutyának szüksége van, hiszen ennek hiánya akár szem- és bőrbetegséget, vagy akár a nemi szervek megbetegedését is okozhatja. Érdemes tehát odafigyelni a megfelelő egyensúlyra.
 

A vitaminok kiválasztásánál és adagolásánál minden esetben figyelj arra, hogy a kedvenced által fogyasztott kutyaeledel milyen vitaminokat tartalmaz. Hiszen ha túl nagy mennyiséget adsz kutyusodnak, akár nagyobb bajt okozhatsz, mintha egyáltalán nem adnál neki kiegészítő vitamint.

 
Figyelem! A vitaminokat nem szükséges egész évben adnod kutyádnak, hanem akár szezonálisan is alkalmazhatod, például téli immunerősítésre vagy a vedlés időszakának megkönnyítésére/meggyorsítására is.
 
Ahhoz, hogy a Te kutyusod immunrendszere a lehető legtökéletesebb legyen, válassz megfelelő vitamint az eledeldiszkont.hu kínálatából:
 
 
Következő blogunkban arról olvashatsz, milyen vitaminokra és tápanyagokra van szüksége a cicáknak! Tarts velünk akkor is!

 


További termékeink


TRIXIE Klikker kutyáknak (2289)

TRIXIE Klikker kutyáknak (2289)

630 Ft

bővebben ›
TRIXIE Faggyúgolyó tartó (55618)

TRIXIE Faggyúgolyó tartó (55618)

1.890 Ft

bővebben ›
TRIXIE Habszivacs játéklabda macskáknak (4097)

TRIXIE Habszivacs játéklabda macskáknak (4097)

780 Ft

bővebben ›
HAPPY DOG TRUTHAHN PUR pulykás konzerv (KIFUTÓ TERMÉK)

HAPPY DOG TRUTHAHN PUR pulykás konzerv (KIFUTÓ TERMÉK)

8.085 Ft

bővebben ›
TRIXIE masszírozós kutyakefe (24143)

TRIXIE masszírozós kutyakefe (24143)

1.990 Ft

bővebben ›
FRISKIES Junior macskaeledel csirkével, tejjel és hozzáadott zöldségekkel

FRISKIES Junior macskaeledel csirkével, tejjel és hozzáadott zöldségekkel

652 Ft

bővebben ›

Felhasználási feltételek

: Verdana, sans-serif;">A felső menüsorokban található linkekre klikkelve megtekintheti az áruházhoz kapcsolódó alapvető tudnivalókat: céginformációk, ÁSZF, Ügyfélszolgálati elérhetőségek, termékinformációk. A bal felső sarokban található "eledeldiszkont" logóra kattintva minden esetben visszatérhet a főoldalra. A bal oldali oszlopban a kereső és a kategóriák linkjei, valamint a hírlevélre történő feliratkozás lehetősége található. A középső oszlopban az újdonságaink és az akció...
tovább »

Szállítás és garancia


Kérjük, rendelése megkezdése előtt olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket és a használat szabályait az esetlegesen felmerülő kérdések tisztázása érdekében.

A webáruház használatával, regisztrációval vagy megrendelés elküldésével Ön elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) rendelkezéseit, és tudomásul veszi az Adatvédelmi tájékoztatóban és az El&aacu..
tovább »

© 2015 eledeldiszkont.hu - Minden jog fenntartva! Online Vitarendezés

Cards Cards Árgép