Vitaminpótlás

eledeldiszkont.hu

A kosár üres!

Keresés

Keresés

Kategóriák

Kategóriák

Menü
Hírlevélre feliratkozás

Hírlevélre feliratkozás

Legújabb termékünk

Legújabb termékünk

YOYO Wellness eledel törpehörcsögöknek (1000 ml)

YOYO Wellness eledel törpehörcsögöknek (1000 ml)

570 Ft

royalcanin

Vitaminpótlás

2021. november 11.

Manapság rengeteget hallunk arról, hogy egészségünk megőrzését nagyban támogathatjuk a szükséges vitaminok pótlásával. De felvetődik ekkor a kérdés: mi a helyzet a házikedvencek esetében? Vajon nekik is szükségük van rendszeres vitaminbevitelre?

Válaszunk egyértelműen IGEN, de nem mindegy, hogy a vitamin mely fajtáját adjuk kiskedvencünknek!

 
Mielőtt azonban erre rátérnénk, térjünk vissza egy kicsit a múltba, hiszen az állattartás hatalmas változáson ment keresztül az elmúlt évtizedekben. A kutyák, macskák, sőt akár még a görények megítélése is változott, és kialakult a kedvtelésből tartott állatok hatalmas, sokszínű tábora. És elmondhatjuk, hogy az életmódváltásnak igazán ők lettek a nyertesei.
 
Nagyanyáink, dédanyáink idejében a kutyát azért tartották, hogy őrizze a házat, a macska pedig a rágcsálókat tartotta távol az otthontól. Az állatok mindennapjaikat a szabadban töltötték, s a természetes kiválasztódás elvének köszönhetően csak a legszívósabbak maradtak életben.
 
Manapság azonban már nemcsak mindennapi életünket, hanem otthonunk melegét is megosztjuk házikedvenceinkkel.

S hogyan hatott ez a változás a háziállatok szervezetére?
Immunrendszerük és betegségekkel szembeni ellenállóképességük némileg megromlott, melyet jó gazda módjára igyekszünk a lehető legjobban feljavítani.
 
Hogyan is tehetjük meg mindezt?
Elsősorban úgy, ha szükségleteiknek megfelelő tápanyagokkal látjuk el kedvenceinket. Történhet ez jó minőségű állateledelek révén, továbbá ajánlott vitaminokkal is támogatni immunrendszerüket.
 
 
Lássuk, kutyák esetében milyen vitaminokra is lehet szükség...

Jó, ha tudod, hogy az egészséges kutyák szervezete a zsírban oldódó vitaminokat képes kivonni a bevitt tápanyagból. Így jó esetben ezeket nem kell pótolni! Azonban ha mégis előfordul, hogy túl sok A- és D-vitamint kap kedvenced, az a májában lerakódva nehezen vagy egyáltalán nem tud kiürülni, így megbetegedéshez is vezethet. Érdemes ezt elkerülni!

Vízben oldódó vitaminok pótlására azonban kutyádnak is szüksége lehet. Ennek adagolásánál mindenképpen figyelembe kell venned az optimális mennyiséget, valamint javasolt, hogy csak időszakos kúraként alkalmazd ezen vitaminok pótlását. Az immunitás erősítésére kutyáknál is ajánlott a C-vitamin-bevitel, melyet szerencsére igen nehéz túladagolni, hiszen a felesleges mennyiség a legtöbb esetben a vizelettel távozik. B-vitaminra viszont minden kutyának szüksége van, hiszen ennek hiánya akár szem- és bőrbetegséget, vagy akár a nemi szervek megbetegedését is okozhatja. Érdemes tehát odafigyelni a megfelelő egyensúlyra.
 

A vitaminok kiválasztásánál és adagolásánál minden esetben figyelj arra, hogy a kedvenced által fogyasztott kutyaeledel milyen vitaminokat tartalmaz. Hiszen ha túl nagy mennyiséget adsz kutyusodnak, akár nagyobb bajt okozhatsz, mintha egyáltalán nem adnál neki kiegészítő vitamint.

 
Figyelem! A vitaminokat nem szükséges egész évben adnod kutyádnak, hanem akár szezonálisan is alkalmazhatod, például téli immunerősítésre vagy a vedlés időszakának megkönnyítésére/meggyorsítására is.
 
Ahhoz, hogy a Te kutyusod immunrendszere a lehető legtökéletesebb legyen, válassz megfelelő vitamint az eledeldiszkont.hu kínálatából:
 
 
Következő blogunkban arról olvashatsz, milyen vitaminokra és tápanyagokra van szüksége a cicáknak! Tarts velünk akkor is!

 


További termékeink


Purina Gourmet Gold macskapástétom 85 g (nyúl-sárgarépa)

Purina Gourmet Gold macskapástétom 85 g (nyúl-sárgarépa)

170 Ft

bővebben ›
TRIXIE Flexibilis odú tengerimalacoknak és patkányoknak (62158)

TRIXIE Flexibilis odú tengerimalacoknak és patkányoknak (62158)

2.450 Ft

bővebben ›
TRIXIE Vital Tonio szögletes, peremes fekhely

TRIXIE Vital Tonio szögletes, peremes fekhely

13.790 Ft

bővebben ›
TRIXIE fészekbélés (krémszín) madarak és rágcsálók részére

TRIXIE fészekbélés (krémszín) madarak és rágcsálók részére

550 Ft

bővebben ›
HAPPY DOG JUNIOR Lamb and Rice szárazeledel

HAPPY DOG JUNIOR Lamb and Rice szárazeledel

3.199 Ft

bővebben ›
PANZI Talpastasakos Gammarus teknőstáp (400 ml)

PANZI Talpastasakos Gammarus teknőstáp (400 ml)

1.780 Ft

bővebben ›

Felhasználási feltételek

: Verdana, sans-serif;">A felső menüsorokban található linkekre klikkelve megtekintheti az áruházhoz kapcsolódó alapvető tudnivalókat: céginformációk, ÁSZF, Ügyfélszolgálati elérhetőségek, termékinformációk. A bal felső sarokban található "eledeldiszkont" logóra kattintva minden esetben visszatérhet a főoldalra. A bal oldali oszlopban a kereső és a kategóriák linkjei, valamint a hírlevélre történő feliratkozás lehetősége található. A középső oszlopban az újdonságaink és az akció...
tovább »

Szállítás és garancia


Kérjük, rendelése megkezdése előtt olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket és a használat szabályait az esetlegesen felmerülő kérdések tisztázása érdekében.

A webáruház használatával, regisztrációval vagy megrendelés elküldésével Ön elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) rendelkezéseit, és tudomásul veszi az Adatvédelmi tájékoztatóban és az El&aacu..
tovább »

© 2015 eledeldiszkont.hu - Minden jog fenntartva! Online Vitarendezés

Cards Cards Árgép