Itt a tavasz! Készülj fel...

eledeldiszkont.hu

A kosár üres!

Keresés

Keresés

Kategóriák

Kategóriák

Menü
Hírlevélre feliratkozás

Hírlevélre feliratkozás

Legújabb termékünk

Legújabb termékünk

2+1 AKCIÓ: BUSTER Herbal fogtisztító rudacska

2+1 AKCIÓ: BUSTER Herbal fogtisztító rudacska

640 Ft

royalcanin

Itt a tavasz! Készülj fel...

2022. február 25.

 

Ugye Te is érzed? Már az ajtónkon kopogtat a tavasz… s ezzel elkezdődik a kullancsszezon is!

Éppen itt az ideje, hogy Te is beszerezd a legjobb és a leghatásosabb megoldást az élősködők ellen!

 

De lássuk, miért is van szükség a tavaszi felkészülésre?

Bár a kullancsok szinte egész évben előfordulhatnak környezetünkben, a szakirodalmak szerint a kullancsok 6-8 fokban kezdenek el igazán éledezni. De a tapasztalatok alapján a vérszívók nem olvassák a szakirodalmakat. Tény, hogy sokkal aktívabbak melegebb időszakban, de egész évben érdemes az élesködők elleni védelemre nagy hangsúlyt fektetnünk.

Az aktívabb időszakuk igazán február végén - március elején kezdődik. A kullancsok erdős, bokros, füves területeken fordulnak elő nagy számban.

Erdei kirándulások, parkokban megtett séták alkalmával, de még a házak udvarán a fűben is megtalálhatóak, és csak arra várnak, hogy kedvencünk bundáján keresztül a bőrük alá furakodva lakomába kezdhessenek.

Kutyáink, macskáink kullancsosságára vonatkozóan hazánkban három kullancsfaj érdemel említést. Ezek közül kettő a közönséges kullancs, az Ixodes ricinus és a Dermacentor reticulatus itthon őshonos, míg a harmadik faj, a Rhipicephalus sanguineus a déli határainkkal szomszédos országokból vagy tengerentúli területekről kerülhet behurcolásra.

A közönséges kullancs kifejlett alakjai akár szabad szemmel is láthatók, néhány milliméter nagyságúak, de vérrel teleszívott állapotban akár a babszem méretet is elérhetik. Jellemzően vörösesbarna színezetűek.

Állatorvosi szempontból a Dermacentor reticulatus hazánkban a második legfontosabb kullancsfaj. Kedveli a füves-bokros, szikes talajú területeket. Kutyán ezért általában a lábvégeken, ujjak között szív vért. Fontos tehát a mancsokat is szemügyre vennünk a szokott területeken túl, amikor átvizsgáljuk kedvenceinket.

Ne feledjük: azért is fontos megelőzni a kullancs befúródását és vérszívását, mert ezek az élősködők fertőző betegségeket terjesztő kórokózókat adhatnak át.

Ugyan a macskáknál ritkábbanan fordulnak elő kullancs okozta megbetegedések, mint a kutyáknál, a védekezés ennek ellenére számukra is elengedhetetlen!

 

 

NE FELEDD! A LEGJOBB ORVOSSÁG A MEGELŐZÉS!

Csökkentsd Te is a kórokozók általi támadás kockázatát. Séták, kiruccanások után ajánlott tüzetesen átvizsgálni bőrfelületet. Nagyon fontos továbbá, hogy a hangsúlyt a megelőzésre fektessük, és kifejezetten erre kifejlesztett termékeket használjunk. Soha ne használj ember számára készült rovarriasztó szereket kisállatodon. Ezek a termékek veszélyesek, mérgezők lehetnek a kutya, macska számára.

Találd meg Te is a legmegfelelőbb védelmet kutyád és macskád számára!


További termékeink


TRIXIE Brizon (fekete) téli overál kutyáknak

TRIXIE Brizon (fekete) téli overál kutyáknak

11.220 Ft

bővebben ›
PANZI FitActive FIT-a-CAT Complex vitamin macskáknak (60db)

PANZI FitActive FIT-a-CAT Complex vitamin macskáknak (60db)

1.250 Ft

bővebben ›
TRIXIE Premium kendős nyakörv M (37-47cm/20mm)

TRIXIE Premium kendős nyakörv M (37-47cm/20mm)

1.890 Ft

bővebben ›
TRIXIE Plüss süni macskáknak (8cm)

TRIXIE Plüss süni macskáknak (8cm)

1.640 Ft

bővebben ›
TRIXIE Kenton fekete pulóver kutyák részére

TRIXIE Kenton fekete pulóver kutyák részére

3.320 Ft

bővebben ›
TRIXIE Macskapeca plüss labdákkal macskáknak (35cm)

TRIXIE Macskapeca plüss labdákkal macskáknak (35cm)

720 Ft

bővebben ›

Felhasználási feltételek

: Verdana, sans-serif;">A felső menüsorokban található linkekre klikkelve megtekintheti az áruházhoz kapcsolódó alapvető tudnivalókat: céginformációk, ÁSZF, Ügyfélszolgálati elérhetőségek, termékinformációk. A bal felső sarokban található "eledeldiszkont" logóra kattintva minden esetben visszatérhet a főoldalra. A bal oldali oszlopban a kereső és a kategóriák linkjei, valamint a hírlevélre történő feliratkozás lehetősége található. A középső oszlopban az újdonságaink és az akció...
tovább »

Szállítás és garancia


Kérjük, rendelése megkezdése előtt olvassa el az Általános Szerződési Feltételeket és a használat szabályait az esetlegesen felmerülő kérdések tisztázása érdekében.

A webáruház használatával, regisztrációval vagy megrendelés elküldésével Ön elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) rendelkezéseit, és tudomásul veszi az Adatvédelmi tájékoztatóban és az El&aacu..
tovább »

© 2015 eledeldiszkont.hu - Minden jog fenntartva! Online Vitarendezés

Cards Cards Árgép