eledeldiszkont.hu

Ügyfélszolgálat: hétfőtől-péntekig 10-16 óráig

Telefonszám: +36-30/975-1818

E-mail: info@eledeldiszkont.hu

A kosár üres!

Keresés

Keresés

Kategóriák

Kategóriák

Menü
Hírlevélre feliratkozás

Hírlevélre feliratkozás

Akciós termékünk

Akciós termékünk

Fit Active Beef Regular

Fit Active Beef Regular

2.990 Ft


Paraziták és megoldások - Szúnyog

2019. március 14.

Az elmúlt héten írtunk az élősködőkről nagy vonalakban, most pedig kiboncoljuk őket. Na persze nem szó szerint… A szúnyogcsípés veszélyeit tárjuk most fel kisállatainkra nézve.

A szúnyogok hada az esti órákban indul vadász körútra. Az igazi szúnyogok valamennyi faja a vízben tenyészik, és csak a nőstények a vérszívók. A hímek növények édes nedveit fogyasztják.
Csípés közben a nőstények toxikus anyagot juttatnak a szúrási csatornába, ez fokozza a szúrás "mechanikai kellemetlenségét". A szúnyogcsípés tünetei kedvenceinken a megduzzadt bőr, gyakran hólyag, kelések képződése.

Macskák és kutyák szempontjából az egyik legveszélyesebb a szívféreg-fertőzés, amelynek parazitáját bármelyik hazai szúnyogfaj terjesztheti. A fonálféreg emberre nem jelent veszélyt, kutyáknál, macskáknál viszont a fertőzés halálos lehet.
A kutyákban a szívférgességet a Dirofilaria immitis féregfaj okozza, melyet 2009-ben diagnosztizáltak először itthon szerzett csípésből következően hazánkban. A féreg a kutya szívében és a tüdőartériában telepszik meg, ahol a teljes kifejlettséget elérve szaporodni is kezd. A kifejlett férgek 7-10 évig is élhetnek, és a keringési rendszerbe ürítik lárváikat, az úgynevezett mikrofiláriákat. A lárvák a szúnyogokba vérszívás útján kerülnek, majd szúnyogcsípéssel kerülnek át újabb áldozatra – azaz, ha nincs szúnyogcsípés, nincs szívféreg sem. Az áldozat sokáig tünetmentes lehet, majd például szívelégtelenségre utaló tüneteket mutathat: azaz fáradékony, puffad a hasa, nehezített a légzése, vagy szaporán liheg.

Az állatorvos a fertőzöttséget vérből, mikroszkópos és szerológiai vizsgálattal állapíthatja meg. A kutya szervezetéből a férgeket alapvetően kétféle módon lehet eltávolítani: nyitott szívműtét során, vagy szívkatéterrel. Kevés féreg esetén lehet próbálkozni gyógyszeres kezeléssel is, ráadásul kockázattal jár, ugyanis az elpusztult fonalférgek a szívből kikerülve a tüdőben érelzáródást okozhatnak, ami megint csak az állat pusztulásához vezethet.

Védekezni a szúnyogok ellen irtással, illetve repellens hatású termékek használatával lehet, melyek nálunk is elérhetőek.

http://www.eledeldiszkont.hu/kutya/kozepes-termetu/exspot-ampulla-kulso-eloskodok-ellen-kutyak-reszere
 

Felhasználási feltételek
A felső menüsorokban található linkekre klikkelve megtekintheti az áruházhoz kapcsolódó alapvető tudnivalókat, a céginformációkat, szállítási feltételeket, ügyfélszolgálat telefonszámát, adatkezelés szabályait. A bal felső sarokban található "eledeldiszkont" logóra kattintva, minden esetben visszatérhet a főoldalra. A bal oldali oszlopban a kereső és a kategóriák linkjei, a középső oszlopban az újdonságaink és az akciós termékeink találhatóak. Az áruházu...
tovább »

Szállítás és garancia


Kérjük, rendelése megkezdése előtt olvassa el az általános szerződési feltételeket, a használat szabályait, az esetlegesen felmerülő kérdések tisztázása érdekében. Rendelése feladásával elismeri az ÁSZF -et, melynek értelmében, a megrendelő és a RÉVA Kft. között távollevők közötti szerződés jön létre. A Réva Kft. kötelezettséget vállal, hogy az ÁSZF-ben leírtak szerint jár el, a megrendelő pedig kötelezettséget vállal arra, hogy a megrendelt áru ellenértékét -az általa választott módon- megtéríti, illetve a részére kiszállított árut - az általa megadott címen ..
tovább »

Halak, Teknősök


- Tavi
- Akváriumi

Egyéb eledel


- Görény
© 2015 eledeldiszkont.hu - Minden jog fenntartva! Online Vitarendezés

Cards Cards Árgép