eledeldiszkont.hu

Ügyfélszolgálat: hétfőtől-péntekig 10-16 óráig

Telefonszám: +36-30/975-1818

E-mail: info@eledeldiszkont.hu

A kosár üres!

Keresés

Keresés

Kategóriák

Kategóriák

Menü
Hírlevélre feliratkozás

Hírlevélre feliratkozás

Akciós termékünk

Akciós termékünk

Pro Plan Large Robust Adult Optibalance csirkében gazdag száraz kutyaeledel 14 kg

Pro Plan Large Robust Adult Optibalance csirkében gazdag száraz kutyaeledel 14 kg

15.030 Ft


Paraziták és megoldások - Kullancs 2. rész

2019. március 29.

A kullancs vérszívó tulajdonságán túl végzetes kárt tud tenni. A kiszívott vér mennyisége általában nem idéz elő jelentős problémát. Ezzel szemben a kullancsok vérszívásakor az áldozatukba juttatott vírusok, baktériumok, vagy egysejtű paraziták révén jelentős egészségkárosodást, akár halálos megbetegedést is előidézhetnek.
A kullancsok által közvetített kórokozók nem csak állati, emberi megbetegedést is okozhatnak. Embereknél ismert az agyvelő és agyhártyagyulladás, továbbá a Lyme-kór. Ez utóbbi megbetegedésre kutyák esetében is számíthatunk.

A Lyme-kór legszembetűnőbb tünete az úgynevezett visszatérő sántaság. Emellett gyakran levertség, láz, étvágytalanság is jelentkezik. Fiatal kutyákra nagyobb veszélyt jelent. Négy hetes antibiotikumos kúrával kezelik, egyes esetekben szükséges lehet ezt megismételni. Sokszor nem tapasztalható teljes gyógyulás és a fertőzés a későbbiekben kiújul.

Emellett mégis egy másik betegség, a babesiosis jelentősége kutyáknál sokkal nagyobb. A kullancsok babesiával való fertőzöttsége hazánkban magasnak mondható. A babéziák okozta súlyos elváltozásokat a kutya vörösvérsejtjeire kifejtett hatása okozza. A tünetek általában 10 nappal - 3 héttel a fertőződést követően jelentkeznek (de ez lehet ennél több és kevesebb is). Leggyakoribb a heveny forma, ami nagyon jellegzetes tünetekkel jár: nagyfokú elesettség, láz (akár 42 ºC), a vérfestékvizelés miatt eleinte sötétsárga, később sötétbarna vizeletet jelent. Ha ezeket a tüneteket jelezzük a kezelő állatorvosnak, jelentős időt tudunk megtakarítani.

Egyre gyakrabban előforduló súlyos vérszegénységgel járó megbetegedés kutyákban, amely gyors állatorvosi beavatkozás hiányában végzetes. Nem kérdés, hogy újfent a prevenció fontossága élvez prioritást.

Kiváltképp, hogy most kedvezményes áron juthatsz hozzá a megelőzés egyik nagymesteréhez:

http://www.eledeldiszkont.hu/kutya/kozepes-termetu/exspot-ampulla-kulso-eloskodok-ellen-kutyak-reszere

Felhasználási feltételek


;lyai:

A felső menüsorokban található linkekre klikkelve megtekintheti az áruházhoz kapcsolódó alapvető tudnivalókat, a céginformációkat, szállítási feltételeket, ügyfélszolgálat telefonszámát, adatkezelés szabályait. A bal felső sarokban található "eledeldiszkont" logóra kattintva, minden esetben visszatérhet a főoldalra. A bal oldali oszlopban a kereső és a kategóriák linkjei, a középső oszlopban az újdonságaink és az akciós termékeink találhatóak. Az áruh&aac...
tovább »

Szállítás és garancia


Kérjük, rendelése megkezdése előtt olvassa el az általános szerződési feltételeket, a használat szabályait, az esetlegesen felmerülő kérdések tisztázása érdekében. Rendelése feladásával elismeri az ÁSZF -et, melynek értelmében, a megrendelő és a RÉVA Kft. között távollevők közötti szerződés jön létre. A Réva Kft. kötelezettséget vállal, hogy az ÁSZF-ben leírtak szerint jár el, a megrendelő pedig kötelezettséget vállal arra, hogy a megrendelt áru ellenértékét -az általa választott módon- megtéríti, illetve a részére kiszállított árut - az általa megadott címen ..
tovább »

Halak, Teknősök


- Tavi
- Akváriumi

Egyéb eledel


- Görény
© 2015 eledeldiszkont.hu - Minden jog fenntartva! Online Vitarendezés

Cards Cards Árgép