eledeldiszkont.hu

Ügyfélszolgálat: hétfőtől-péntekig 10-16 óráig

Telefonszám: +36-30/975-1818

E-mail: info@eledeldiszkont.hu

A kosár üres!

Keresés

Keresés

Kategóriák

Kategóriák

Menü
Hírlevélre feliratkozás

Hírlevélre feliratkozás

Legújabb termékünk

Legújabb termékünk

Royal Canin Care Nutrition Dental MAXI száraz táp

Royal Canin Care Nutrition Dental MAXI száraz táp

15.600 Ft


Paraziták és megoldások - Kullancs 1. rész

2019. március 21.

Szakirodalmak szerint a kullancsok 6-8 C –ban kezdenek éledezni, de a tapasztalatok alapján a vérszívók nem olvassák a szakirodalmakat, ugyanis a téli időszakban is több gazdi keresi fel kedvencével állatorvosát kullancscsípés miatt.

Az aktívabb időszakuk mégis a melegebb hónapok, melyek során a kullancsok nedves, bokros, erdős, füves területeken fordulnak elő nagy számban. Erdei kirándulások, parkokban megtett séták alkalmával, de még a házak udvarán a fűben is előjöttek már, és csak arra várnak, hogy kedvencünk bundáján keresztül a bőrük alá furakodva lakomába kezdhessenek.
Kutyáink, macskáink kullancsosságára vonatkozóan hazánkban három kullancsfaj érdemel említést. Ezek közül kettő a közönséges kullancs, az Ixodes ricinus, és a Dermacentor reticulatus itthon őshonos, míg a harmadik faj, a Rhipicephalus sanguineus a déli határainkkal szomszédos országokból, vagy tengerentúli területekről kerülhet behurcolásra. A közönséges kullancs kifejlett alakjai akár szabad szemmel is láthatók, néhány milliméter nagyságúak, de vérrel teleszívott állapotban akár a babszem méretet is elérhetik. Jellemzően vörösesbarna színezetűek. Állatorvosi szempontból a Dermacentor reticulatus hazánkban a második legfontosabb kullancsfaj. Kedveli a füves-bokros, szikes talajú területeket. Kutyán ezért általában a lábvégeken, ujjak között szív vért. Fontos tehát a mancsokat is szemügyre vennünk a szokott területeken túl, amikor átvizsgáljuk kedvenceinket.

A gond az, hogy a vérszívás mellett betegségeket is közvetíthetnek.
A kullancsok okozta betegségekkel következő bejegyzésünkben érkezünk, addig se maradjatok le a tavaszról, ne engedjetek kellemetlen napokat sem saját, sem pedig kedvenceitek életébe.

Az alábbi linken megtaláljátok a legmegfelelőbb védelmi eszközöket.

http://www.eledeldiszkont.hu/kutya/kozepes-termetu/foresto-nyakorv-kulso-eloskodok-ellen-macskak-es-kistestu-kutyak-resze

Felhasználási feltételek
A felső menüsorokban található linkekre klikkelve megtekintheti az áruházhoz kapcsolódó alapvető tudnivalókat, a céginformációkat, szállítási feltételeket, ügyfélszolgálat telefonszámát, adatkezelés szabályait. A bal felső sarokban található "eledeldiszkont" logóra kattintva, minden esetben visszatérhet a főoldalra. A bal oldali oszlopban a kereső és a kategóriák linkjei, a középső oszlopban az újdonságaink és az akciós termékeink találhatóak. Az áruházu...
tovább »

Szállítás és garancia


Kérjük, rendelése megkezdése előtt olvassa el az általános szerződési feltételeket, a használat szabályait, az esetlegesen felmerülő kérdések tisztázása érdekében. Rendelése feladásával elismeri az ÁSZF -et, melynek értelmében, a megrendelő és a RÉVA Kft. között távollevők közötti szerződés jön létre. A Réva Kft. kötelezettséget vállal, hogy az ÁSZF-ben leírtak szerint jár el, a megrendelő pedig kötelezettséget vállal arra, hogy a megrendelt áru ellenértékét -az általa választott módon- megtéríti, illetve a részére kiszállított árut - az általa megadott címen ..
tovább »

Halak, Teknősök


- Tavi
- Akváriumi

Egyéb eledel


- Görény
© 2015 eledeldiszkont.hu - Minden jog fenntartva! Online Vitarendezés

Cards Cards Árgép