eledeldiszkont.hu

Ügyfélszolgálat: hétfőtől-péntekig 10-16 óráig

Telefonszám: +36-30/975-1818

E-mail: info@eledeldiszkont.hu

A kosár üres!

Keresés

Keresés

Kategóriák

Kategóriák

Menü
Hírlevélre feliratkozás

Hírlevélre feliratkozás

Akciós termékünk

Akciós termékünk

Fit Active Hypoallergenic Fish

Fit Active Hypoallergenic Fish

3.990 Ft


Paraziták és megoldások - Bolha

2019. április 4.

A megelőzésre legalkalmasabb időszakra való tekintettel, most még maradunk az élősködőknél, és egy igen nehezen kiirtható parazitáról beszélünk, ami nem más, mint a bolha.

„Vándorútra ment a bolha
Vándorútra ment a bolha kutyából a szobába,
rá is talált nemsokára szobában egy nagy ágyra.
Tornyos végű, szép nagyágyban paplan alatt jól elbújt,
pirospozsgás gazdasszonynak paplanjába belebújt….”
/Mészáros Lajos/

Ha elsősorban nem is paplan, de mindenképpen ház, és annak teljes terjedelme, amerre az állat jár. A bolhák kedvenceink által kerülnek a lakásba, ahol a parkettában, ágy alatt és különböző búvóhelyeken rendkívül jól érzik magukat, szaporodásuk fantasztikus gyorsaságú és mértékű. A nősténybolha folyamatosan termeli a petéket, átlagosan NAPI 30 PETÉT RAK LE, amelyek 1-2 hét múlva átvedlenek, bebábozódnak, majd rendkívül ellenálló védőburok segítségével képesek a kikelés előtt akár 12 hónapig túlélni, mielőtt kifejlett bolhaként képessé válnak másik gazdaállatot találni, ahol lerakhatják saját petéiket. 30*30=900 ; 900*30=27.000 … ne számoljuk tovább …

A csípések miatti bőrirritáció mellett, a bolhák betegségek kórokozóit is terjesztik, illetve allergiás tüneteket okozhatnak nálunk és kedvencünknél egyaránt. Bolhásság alkalmával az állat azonnal vakarózni kezd. További veszély a galandféreg fertőzés (Dipylidium caninum). Négylábúnk galandféreggel fertőződhet, ha lenyeli a bolhákat. Hossza akár 30-50 cm is lehet. A galandféreg peték a kedvencállat bélsarával ürülnek. Irritálják a végbélnyílását, ezért a kutyák a fenekük földhöz dörzsölésével, "szánkózással" próbálják enyhíteni a kellemetlen érzést. Hatékony gyógyszerrel szükséges féregteleníteni az állatot. A féreghajtást hosszú ideig hatékony bolhaellenes kezeléssel kell kiegészíteni! Kialakulhat úgynevezett vérfogyottság is. A bolhákkal elárasztott állat anémiától szenvedhet a bolhacsípések okozta vérvesztés miatt. Ilyenkor súlyosan legyengül.

Nem érdemes kockáztatni.

http://www.eledeldiszkont.hu/kutya/kozepes-termetu/frontline-combo-ampulla-kulso-eloskodok-ellen-kutyak-reszere

Felhasználási feltételek


A felső menüsorokban található linkekre klikkelve megtekintheti az áruházhoz kapcsolódó alapvető tudnivalókat, a céginformációkat, szállítási feltételeket, ügyfélszolgálat telefonszámát, adatkezelés szabályait. A bal felső sarokban található "eledeldiszkont" logóra kattintva, minden esetben visszatérhet a főoldalra. A bal oldali oszlopban a kereső és a kategóriák linkjei, a középső oszlopban az újdonságaink és az akciós termékeink találhatóak. Az áruházunkban rendelés f...
tovább »

Szállítás és garancia


Kérjük, rendelése megkezdése előtt olvassa el az általános szerződési feltételeket, a használat szabályait, az esetlegesen felmerülő kérdések tisztázása érdekében. Rendelése feladásával elismeri az ÁSZF -et, melynek értelmében, a megrendelő és a RÉVA Kft. között távollevők közötti szerződés jön létre. A Réva Kft. kötelezettséget vállal, hogy az ÁSZF-ben leírtak szerint jár el, a megrendelő pedig kötelezettséget vállal arra, hogy a megrendelt áru ellenértékét -az általa választott módon- megtéríti, illetve a részére kiszállított árut - az általa megadott címen - átveszi.

tovább »

Halak, Teknősök


- Tavi
- Akváriumi

Egyéb eledel


- Görény
© 2015 eledeldiszkont.hu - Minden jog fenntartva! Online Vitarendezés

Cards Cards Árgép