eledeldiszkont.hu

Ügyfélszolgálat: hétfőtől-péntekig 10-16 óráig

Telefonszám: +36-30/975-1818

E-mail: info@eledeldiszkont.hu

A kosár üres!

Keresés

Keresés

Kategóriák

Kategóriák

Menü
Hírlevélre feliratkozás

Hírlevélre feliratkozás

Akciós termékünk

Akciós termékünk

Happy Dog Natur Croq ACTIV 15 kg

Happy Dog Natur Croq ACTIV 15 kg

9.590 Ft


Paraziták és megoldások - Bolha

2019. április 4.

A megelőzésre legalkalmasabb időszakra való tekintettel, most még maradunk az élősködőknél, és egy igen nehezen kiirtható parazitáról beszélünk, ami nem más, mint a bolha.

„Vándorútra ment a bolha
Vándorútra ment a bolha kutyából a szobába,
rá is talált nemsokára szobában egy nagy ágyra.
Tornyos végű, szép nagyágyban paplan alatt jól elbújt,
pirospozsgás gazdasszonynak paplanjába belebújt….”
/Mészáros Lajos/

Ha elsősorban nem is paplan, de mindenképpen ház, és annak teljes terjedelme, amerre az állat jár. A bolhák kedvenceink által kerülnek a lakásba, ahol a parkettában, ágy alatt és különböző búvóhelyeken rendkívül jól érzik magukat, szaporodásuk fantasztikus gyorsaságú és mértékű. A nősténybolha folyamatosan termeli a petéket, átlagosan NAPI 30 PETÉT RAK LE, amelyek 1-2 hét múlva átvedlenek, bebábozódnak, majd rendkívül ellenálló védőburok segítségével képesek a kikelés előtt akár 12 hónapig túlélni, mielőtt kifejlett bolhaként képessé válnak másik gazdaállatot találni, ahol lerakhatják saját petéiket. 30*30=900 ; 900*30=27.000 … ne számoljuk tovább …

A csípések miatti bőrirritáció mellett, a bolhák betegségek kórokozóit is terjesztik, illetve allergiás tüneteket okozhatnak nálunk és kedvencünknél egyaránt. Bolhásság alkalmával az állat azonnal vakarózni kezd. További veszély a galandféreg fertőzés (Dipylidium caninum). Négylábúnk galandféreggel fertőződhet, ha lenyeli a bolhákat. Hossza akár 30-50 cm is lehet. A galandféreg peték a kedvencállat bélsarával ürülnek. Irritálják a végbélnyílását, ezért a kutyák a fenekük földhöz dörzsölésével, "szánkózással" próbálják enyhíteni a kellemetlen érzést. Hatékony gyógyszerrel szükséges féregteleníteni az állatot. A féreghajtást hosszú ideig hatékony bolhaellenes kezeléssel kell kiegészíteni! Kialakulhat úgynevezett vérfogyottság is. A bolhákkal elárasztott állat anémiától szenvedhet a bolhacsípések okozta vérvesztés miatt. Ilyenkor súlyosan legyengül.

Nem érdemes kockáztatni.

http://www.eledeldiszkont.hu/kutya/kozepes-termetu/frontline-combo-ampulla-kulso-eloskodok-ellen-kutyak-reszere

Felhasználási feltételek


;lyai:

A felső menüsorokban található linkekre klikkelve megtekintheti az áruházhoz kapcsolódó alapvető tudnivalókat, a céginformációkat, szállítási feltételeket, ügyfélszolgálat telefonszámát, adatkezelés szabályait. A bal felső sarokban található "eledeldiszkont" logóra kattintva, minden esetben visszatérhet a főoldalra. A bal oldali oszlopban a kereső és a kategóriák linkjei, a középső oszlopban az újdonságaink és az akciós termékeink találhatóak. Az áruh&aac...
tovább »

Szállítás és garancia


Kérjük, rendelése megkezdése előtt olvassa el az általános szerződési feltételeket, a használat szabályait, az esetlegesen felmerülő kérdések tisztázása érdekében. Rendelése feladásával elismeri az ÁSZF -et, melynek értelmében, a megrendelő és a RÉVA Kft. között távollevők közötti szerződés jön létre. A Réva Kft. kötelezettséget vállal, hogy az ÁSZF-ben leírtak szerint jár el, a megrendelő pedig kötelezettséget vállal arra, hogy a megrendelt áru ellenértékét -az általa választott módon- megtéríti, illetve a részére kiszállított árut - az általa megadott címen ..
tovább »

Halak, Teknősök


- Tavi
- Akváriumi

Egyéb eledel


- Görény
© 2015 eledeldiszkont.hu - Minden jog fenntartva! Online Vitarendezés

Cards Cards Árgép